Tuesday, April 28, 2020

Bibliografie gastronomică - B


BACALBAȘA, Constantin. Dictatura gastronomică: 1501 feluri de mâncare / ed. îngr., pref. și note de Simona Lazăr. București: Editura Cartex, 2009, 496 p. (SL)


BĂȘOIU, Mihai. Grătare și mese festive/ ed. a 2-a. București: Meteor Press, 2020, 144 p.


BERECHET, Gabriela. Cartea bucătarului profesionist. București: Editura Imprima, 2017, 586 p. (SL) 

BERECHET, Gabriela. Cartea cofetarului patiser. București: Editura Imprima, 2018, 432 p.

BERECHET, Gabriela; DORILĂ, Diana. Pregătirea preparatelor și băuturilor destinate turiștilor. București: Editura Gemma Print, 2003, 136 p.


BOERESCU, Dan-Silviu. Cartea de bucate de post. București: Editura Integral, 2017, 160 p.

BOERESCU, Dan-Silviu. Confesiunile unui bucătar fericit. București: Editura Integral, 2017, 176 p.

BOERESCU, Dan-Silviu. Rețete de Paște reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu. București: Editura Integral, 2017, 152 p.


BOERESCU, Dan-Silviu. Rețete de suflet: Cele mai gustoase bucate gătite în mănăstirile românești. București: Editura Integral, 2017, 160 p.

BOERESCU, Dan-Silviu. Rețete vechi românești reinventate: 101 rețete selectate din vechile cărți de bucate și reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu. București: Editura Integral, 2017, 160 p. (SL)


BOERESCU, Dan-Silviu. Rețete vegetariene cu gust de carne reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu. București: Editura Integral, 2017, 184 p.

BOERESCU, Dan-Silviu. Sanda Marin: Viața ca o carte de bucate. București: Editura Integral, 2017, 152 p.

BOERESCU, Gabriela. Deliciul absolut: Carte de bucate cu multă ciocolată. București: House of Guides Publishing Grup (Col.: Gastronomica), 2013, 192 p. 

BORNEMISZA, Anna. Szakácskönyve 1680-ból / ed. îngr. de Lakó Elemér. București: Editura Kriterion, 1983, 288 p. (SL)

BOȚOI, Silvia. Rețete de la buna: Cartea mea de bucate de casă. București: Editura Etna, 2010, 192 p. 

BRUJA, Nicolai Z. Hrana de zi cu zi : între sănătate deplină și sinucidere lentă. București: M.A.S.T., 2010, 447 p.


BRUNOY, Marc. Un chef, un légume; fotogr.: Christian Larit; pref.: Alain Passard, Eveleyne Bloch-Dano. Nisa: Shipley Park Editions, 2009, 278 p. 
(SL)

BUDURA, Anna Eva. Povestea ceaiului. București: Paideia, 2010, 60 p. 


No comments:

Post a Comment