Tuesday, March 31, 2020

Bibliografie gastronomică - ***

***. Album literar gastronomic. București: Viața Românească, 1982, 320 p. (SL)



***. Album literar gastronomic. București: Viața Românească, 1983, 320 p. (SL)


***. Almanah literar gastronomic: Dulciurile / vol. 2. București: Editura Athanor, 2008, 288 p. (SL)




***. Almanah literar gastronomic: Peștele / vol. 3. București: Editura Athanor, 2008, 416 p. (SL)


***. Almanah literar gastronomic: Tratat exhaustiv despre porc: de la godăcel pânʹ la șervețel / vol. 1. București: Editura Athanor, 2006, 320 p. (SL)


***. Almanahul gospodinei: 1321 rețete culinare / vol. 1. Cluj-Napoca: Revista Steaua, 1982, 360 p. (SL)

***. Almanahul gospodinei: 1504 rețete culinare / vol. 2. Cluj-Napoca: Revista Steaua, 1983, 392 p. (SL)

*** Bucătăria Medievală Italiană :Anonimo Meridionale; ed. îngrijită de Radu Lungu . București: Paideia, 2012, 64 p. (SL)


*** Bucătăria Medievală Italiană :Anonimo Veneziano; ed. îngrijită de Radu Lungu . București: Paideia, 2012, 64 p. (SL)


*** Bucate și preparate de Post - 360 de rețete tradiționale. Col. Gastronomik. București: Prestige, 2020, 232 p.

***. Bucate și vinuri medievale românești; ed. de Radu Anton Roman. București: Paideia, 2012, 64 p. (SL)



***. Cărticică folositoare / ed. bibliofilă; translit. și glosar: Anna Borca; pref. Simona Lazăr. București: Editura Jurnalul, 2005, 112 p. (SL)
Titul original: Această Cărticică, ce acum întâiași dată s-au tipărit și s-au tălmăcit după limba Leșască, pre limba Rumânească, care cuprinde întru sine, multe lucruri spre folosul a toată obștea atât oamenilor, cât și dobitoacelor, cât și pentru aceia ce să vor sili cu toată inima a învăța vre-un meșterșug, care lucruri întâi sânt cercate, și apoi tălmăcite, și tipărite cum se vede, aflat la Secția Manuscrise și Carte veche românească a Bibliotecii Academiei Române.

***. Cele mai bune 137 de preparate cu pește și fructe de mare: rețete de casă. București: House of Guides Publishing Grup (Col. Gastronomica), 2013, 160 p.


***. Clătite delicioase. Livezeni: Editura Kreativ (Col. Gătește kreativ), 2012, 31 p. 

***. Delicatese de Crăciun. Livezeni: Editura Kreativ (Col. Gătește kreativ), 2014, 32 p. 


***. Domus: almanah al revistei Steaua. Cluj-Napoca: Revistea Steaua, (1984)., 360 p. (SL)


***. Intelectuali la cratiță: Amintiri culinare și 50 de rețete / coord. Ioana Pârvulescu; ilustr. Mihail Coșulețu. București: Humanitas, 2012, 286 p. (SL)
Gabriel Liiceanu, Livius Ciocârlie, Adriana Bittel, Grete Tartler, Marius Chivu, Monica Pillat, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Adriana Babeți, Radu Paraschivescu, Antoaneta Ralian, Neagu Djuvara, Ioana Pârvulescu, Tania Radu, Andrei Pleșu, Vlad Zografi, Oana Pellea, Emil Brumaru

***. Lʹart culinaire francais: Les recettes de cuisine - patisserie - conserves des Maîtres contemporains les plus reputes / ed. de  M. Jacques Jourlet. Paris: Flammarion, 1950, 1048 p. (SL)

***. Le cuisinier francais ou Les meilleures recettes dʹautrefois et dʹaujourdʹhui / ed. de Bertrand Guegan. Paris: Editions Pierre Belfond, 1980, 656 p. (SL)

ʹ

No comments:

Post a Comment